Olemme ylpeästi hieman erilainen pieni maatila, Hämeen sydämessä Hämeenlinnan Lammilla. Sankolan kylässä. Porkkalan kartanon kupeessa, harjujen suojassa, Kaurasten järven rannalla.

Kotiseutumme kulttuurimaisema on nykyään yksi Suomen valtakunnallisesti tunnustetuista, arvokkaista maisema-alueista.

Kasvatamme tilallamme suomenlampaita perinteiseen tapaan, vailla teollista ruokintaa ja maksimaallisen lihantuotannon tavoitteita.

Kuulumme luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n ja olemme sitoutuneet näihin puhtaan lihan tuotannon sekä luonnonlaiduntamisen arvoihin.

https://luonnonlaidunlihantuottajat.fi/

Lampaamme pitävät huolen tilamme ympärillä ja lähialueella olevista harjumaisemista, lehdoista, luonnonniityistä ja hakamaista syömällä aluskasvillisuuden säännöllisesti pois ja näin moni matala kasvuinen laidunnuksesta hyötyvä kasvi saa paremmat mahdollisuudet jatkuvasti kasvavaa heinikkoa vastaan.

Eläinten laidunnus vaikuttaa suotuisasti kasviston lisäksi myös alueen lintuihin, hyönteisiin ja maaperän eliöstöön, tukien ja palauttaen uhanalaisia perinnebiotooppeja myös jälkipolvillemme.

Teollisia lisäruokintarehuja emme käytä ruokinnassamme lainkaan. Puhdas vesi, heinä, kaura, vitamiinit ja kivennäinen ovat meillä ne perusruokintapilarit, jotka tuovat lihaamme myös sen puhtaan maun, johon useat sitä maistaneet ovat ihastuneet.

Meillä lammas ei ole vain "lihan tuotanto yksikkö" vaan yksilö, jolla on nimi ja jokaisella omat erikoisuutensa. Toinen tykkää kovasti rapsutuksista ja toinen voi olla vaikkapa hieman ujo, mutta silti se porukan kovaäänisin, kun ruoka-aika lähestyy. Kaikki näistä kavereista ovat yksilöitä.

Tilaltamme löytyy lampaiden lisäksi myös muita eläimiä. Atsi hevonen, Vili poni, kaneja, kanoja. kalkkunoita, kissoja ja koiria.

HunajaNiinan kanssa tehtävän upean yhteistyön ansioista saamme nykyään myös omalta tilaltamme kerättyä puhdasta luonnonhunajaa.

https://hunajaniina.mycashflow.fi/

Tilaltamme voi ostaa suoramyyntinä ilman välikäsiä pakasteena puhdasta luonnonlaidunlihaamme. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, taljoja, huovutustuotteita, villalankoja, sekä erilaisia muita lammastuotteita, hunajaa, käsitöitä ja sesonkituotteita.

Järjestämme tilauksesta poniratsastusta ja kärryajeluita, rapsuttelu/eläinelämyshetkiä tilallamme sekä eläinvierailuita erilaisiin isompiin ja pienempiin, tapahtumiin sekä hoitolaitoksiin.

Kesän suurin tapahtuma, johon osallistumme, on keskiaikafestivaali Hämeenlinnan linnanpuistossa aina elokuussa.

https://www.keskiaikafestivaali.fi/

Tuonne suuntaamme tuomaan iloa niin pienille ratsastajille talutusratsastuksen muodossa kuin kaikille eläinten ystävillekin, tuomalla karvaiset ja siivekkäät ystävämme kaikkien ihasteltaviksi keskelle kaupunkia, linnanpuistoon.

Lampaitamme voi myös vuokrata kesäksi erilaisiin maisemanhoito tehtäviin ja luonnon monimuotoisuutta lisääviin laidunnuskohteisiin. Ennallistamiskohteita voimme toteuttaa myös kokonaispakettina aina puuston ja vesakon raivauksesta, aitaamisiin ja laidunnukseen asti.

Monessa toiminnassa mukana olon myötä arvostamme myös omaa rauhaamme, joten huomioithan että tilamme on auki vain sovitusti, joten ilmoitathan ja sovit tulostasi aina etukäteen.

Hyönteisten paratiisia